Справжня україночка. Чорнії брови, карії очі… Напрочуд чиста, милозвучна українська мова. Юлія Решетняк – учениця 8-го класу Корсунь-Шевченківської гімназії – цієї весни стала призером найпрестижніших мовних конкурсів країни, а відтак і лауреатом стипендії Президента України.

– Юля – дуже старанна дитина, начитана і, головне, відповідальна, – розповідає учитель української мови та літератури Лідія Савченко. – Нещодавно вона здобула почесні другі місця на Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка та на 33-й Всеукраїнській учнівській олімпіаді з української мови та літератури, що відбувалася в місті Кропивницькому. Також друге місце Юля зайняла в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Ці успіхи, на думку педагога, – результат відповідального ставлення учениці до навчального процесу, її любові до української мови та українських книг. Звісно, підтримка і вболівання батьків – Лілії Василівни та Олександра Вікторовича – також допомагають дівчинці, немов невидимі дороговкази, рухатися у правильному напрямку.

– Аби добре знати рідну мову, треба насамперед її любити. І берегти, як найцінніший скарб, – говорить Юля, – Любов до книг мені прищепили батьки.  Фаворитом серед книг у дитинстві були «Тореадори з Васюківки» Всеволода Нестайка. Нині зачитуюсь Ліною Костенко, Лесею Українкою. Автором номер один для мене є Тарас Шевченко, поезія якого не втрачає своєї актуальності й нині. Захоплює книга сучасного автора Володимира Рутківського «Сторожова застава», де переплелося минуле й сьогодення. Завжди на часі Василь Сухомлинський: його оповідання нібито дитячі, але мають вони і глибокий філософський зміст.

Щодо дозвілля, то найчастіше дівчинка буває в парку з друзями-однокласниками і так само регулярно – в бібліотеці. Життя своє юна розумниця мріє пов’язати із філологією, хоча математичні науки їй також даються легко. Яку професію обере – не знає напевне, та у шкалі власних пріоритетів поки лідирує журналістика.

Високими мовними здобутками Юлі Решетняк пишаються у її рідному навчальному закладі. Саме завдяки перемозі у престижних конкурсах з української мови, зазначає директор гімназії Інна Луц, Юля Решетняк стала стипендіатом Президента України.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою соц мереж: